Δικαιωμένος δηλώνει ο Καμένος για την προειδοποίησή του προ μηνός για θερμό επεισόδιο Τουρκίας στη Κύπρο


Δικαιωμένος δηλώνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με την προ μηνός διαρροή για «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου αυτή την περίοδο, οπότε η γαλλική Total αναμένεται να ξεκινήσει την εξόρυξη φυσικού αερίου.
Ενημερώνοντας τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων αποκάλυψε ότι οι ελληνικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους τουρκικά έγγραφα και συγκεκριμένα τις ΝΟΤΑΜ για το οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Σύμφωνα με την ενημέρωσή του υπουργού στα μέλη της επιτροπής, η Τουρκία ετοιμαζόταν να στείλει το «Μπαρμπαρός» την Πρωτομαγιά για να εμποδίσει το έργο της Total και ότι προέβη στη διαρροή του θέματος για να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη και οι διεθνείς οργανισμοί.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας σε συνέδριο για την άμυνα και την ασφάλεια στην Αθήνα εξήγγειλε δεκαπενταετές πρόγραμμα εξοπλισμών και αναβάθμισης των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων, καθώς και τον μετασχηματισμό της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και να καταστεί βιώσιμη.
Παράλληλα, ο κ. Βίτσας έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας ότι «αντιμετωπίζουμε την όποια απειλή με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και στρατηγικό πνεύμα».